Easy CV-shop

zonnepanelen elektrisch (PV)

                                               

Nieuw in ons assortiment - doe het zelf sets PV panelen

Voor "doe-het-zelf" gebruikers leveren wij nu ook complete set's zonnepanelen. De set's zijn uiterst zorgvuldig samengesteld zodat u geen verassingen tegenkomt met monteren, en jarenlang kunt genieten van gegarandeerde opbrengsten. Laat u niet foppen. Waar andere aanbieders voor doe-het-zelf sets sjoemelen met de materiaalkwaliteit om de prijs de drukken (lees marge te verhogen) bieden wij juist top-kwaliteit materialen tegen bodemprijzen. De schuindak-sets hebben een terugverdientijd van c.a. 5 jaar wat overeenkomt met c.a. 7,5% rente op uw investering, kom daar anno 2013 is om bij uw bank....


De sets zijn samengesteld met PV panelen van Sharp.  

Sharp staat met meer dan 50 jaar ervaring in PV systemen voor innovatie, kwaliteit, betrokkenheid. Dit wordt nog eens bevestigd door de keiharde Sharp Garantie, waarbij u na kostenloze registrering rechtstreeks een garantiecertificaat van Sharp ontvangt, gekoppeld aan uw naam/adres, en de serienummers van uw panelen.

Vergeet niet, panelen moeten minimaal 25 jaar op uw dak liggen!

Alle sets zijn samengesteld met type ND-R245A5 polykristallijne panelen, welke op dit moment binnen de Sharp serie de meest gunstige prijs-kwaliteit verhouding hebben, alsmede;
- positieve vermogenstolerantie -0%, +5%
- 10 jaar productgarantie
- 25 jaar lineaire vermogensgarantie
           

VALK-BOX montagesysteem
Speciaal voor de doe-het-zelf markt heeft Valk montagesystemen de "VALKBOX" ontwikkeld, waarmee de panelen eenvoudig en universeel kun worden gemonteerd. De VALKBOX is verkrijgbaar voor zowel pannendaken als platte daken. Per paneel is 1 VALKBOX benodigd, en hierin zit al het bevestigingsmateriaal wat u nodig heeft. U kunt dus niets vergeten! Daarnaast is het gemakkelijk te transporteren, geen gedoe met lange rails.

SMA omvormers
Naast de keuze van panelen is de omvormer van grote invloed op de uiteindelijke opbrengst van een PV-installatie. SMA is een begrip in omvormers, en staat voor kwaliteit.  SMA omvormers beschikken over de nieuwste technologiën, en hoogste rendementen.
Metname op het gebied van koeling is SMA een klasse apart, alle omvormers zijn voorzien van zware koelfinnen om de warmte goed te kunnen afvoeren - wat zorgt voor probleemloze werking, en optimale rendementen.
Door het grote spanningsbereik van SMA transformatorloze omvormers maakt de installatie ook bij minder zon zijn draaiuren, wat u terug ziet in de jaaropbrengst!

Alle in de sets aangeboden omvormers zijn van de SMA Sunny Boy (SB) serie, afgestemd op het aantal panelen, en allen transformatorloos.

Bij de SB 1300TL, 1600TL & 2100TL modellen is "Bluetooth" communicatie met uw PC mogelijk middels een uitbreidingsmodule. Op de grotere modellen SB 2500TLST, 3000TL en 3600TL is "Bluetooth" standaard aanwezig op de omvormer. Hiermee kunt u vanachter de PC uw systeem monitoren, middels de gratis op de SMA-website te downloaden software.

Standaard geldt een productgarantie van 5 jaar, welke is te verlengen tot maximaal 25 jaar. Het bijkopen van garantie kan ook in het 5e jaar nog geschieden.

SMA heeft een Nederlands sprekende telefonische helpdesk in Belgie.
Multi-Contact connectoren en kabels
De sets worden geleverd met Multi-Contact aansluitleidingen en connectoren welke zonder gereedschap kunnen worden gekoppeld aan de omvormer en panelen. Standaard worden per pakket 2 kabels (+ en -) met 10 meter lengte. Deze kabels zijn aan de paneelzijde voorzien van MC4 male- of female- connector, en aan de andere zijde zonder connector, zodat deze nog wel door een kleine opening of buisleiding kan worden gevoerd. De aansluiting op de omvormer geschiedt middels zonder gereedschap te klemmen SMA Sunclix connectoren, welke zijn meegeleverd bij de omvormer.

Indien de strekkende lengte tussen omvormer en panelen langer is dan 10 mtr, zijn verlengsnoeren van 5 mtr leverbaar als accesoire.

Opmerkingen bij doe-het-zelf montage
  • Plaats de panelen dusdanig dat er geen schaduw van bomen, of belendende gebouwen, aanwezig is. Dit is nog belangrijker dan de oriëntatie van het dak. Houdt dit in gedachte: beter onbeschaduwd op West of Oost, dan (deels) beschaduwd op het Zuiden.
  • Werken op het dak brengt altijd risico's met zich mee, zorg voor een goede valbeveiliging en voer het plaatsen van de panelen altijd uit met 2 personen.
  • Laat het elektrische gedeelte bijvoorkeur uitvoeren door een professional. Als u het zelf gaat doen; let op dat de aanleg voldoet aan de NEN1010, en werk nooit onder spanning.
  • Sluit de omvormer altijd aan op een aparte groep in de meterkast, waar verder geen apparatuur is aangesloten
  • De kabel tussen de groep in de meterkast en de omvormer dient voldoende groot te zijn, wij adviseren altijd minimaal 4mm2 (bijvoorkeur 6mm2) kabel of bedrading aan te leggen. Standaard installatiedraad of kabel met een kerndoorsnede van 2,5mm2 is niet afdoende.
  • Meld uw installatie aan via www.energieleveren.nl, zodat uw netbeheerder contact met u op kan nemen of uw kWh meter geschikt is, eventueel vervangen zij kostenloos uw kWh meter.
  • Vergeet niet uw panelen, middels serienummer, te registreren bij Sharp op www.brandaddedvalue.net

Houdt u rekening met bovenstaande, dan bent u verzekerd van opbrengst en een zo kort mogelijke terugverdientijd en jarenlang plezier van uw installatie.